Tips om een goedkope gitaar te vinden

Als je net begint met gitaarspelen en je weet nog niet of je het lang blijft spelen kan het verstandig zijn een wat goedkopere gitaar te kopen in plaats van gelijk een hele dure. Vaak zijn de goedkopere gitaren prima om het op te leren en je kunt later altijd nog wat meer geld investeren in een nieuw exemplaar. In dit artikel geef ik wat extra tips voor de mensen die op zoek zijn naar een low-budget gitaar.

Rommelmarkten

Bijna elke rommelmarkt heeft wel iemand die zijn oude gitaar uit de kast heeft gehaald om deze te verkopen, vaak nog in prima conditie om te spelen. Kwestie van even opnieuw stemmen en je bent klaar om te gaan. Op rommelmarkten heb je de mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs dus als iemand 30 euro vraagt probeer dan eens 15 te bieden, misschien dat je hem dan voor 20 of 25 euro meekrijgt.

Marktplaats

Op marktplaats akoestische gitaren zijn ook prima gitaren te vinden, vaak kom je nog wel iemand tegen die voor 2 a 3 tientjes zijn akoestische gitaar te koop aanbied.

Plaatselijke Facebook groep

Veel steden/wijken hebben tegenwoordig een plaatselijke Facebook groep waarin mensen gratis spullen kunnen aanbieden, kijk eens rond of iemand een gitaar heeft om weg te geven en zo niet plaats dan een oproep of iemand nog een gitaar voor je heeft. Mensen die er nog 1 in de kast hebben liggen vinden het vaak geen probleem om hem weg te geven omdat ze er toch al jaren niets mee doen.

Vuilstort

Het klinkt gek maar je zult je verbazen hoeveel gitaren op de vuilstort belanden, en vaak nog intakt ook! Kijk er eens rond of vraag personeel van de vuilstort om je te bellen wanneer ze een gitaar tegenkomen.

Vrienden en familie

Vrienden en familie zijn altijd een goede eerste optie om een gratis gitaar te regelen. Vraag eens rond in de familie, op je werk of op school, plaats een oproep op je verschillende social media platformen en wie weet heeft er nog wel iemand een gitaar voor je liggen.

Geef deze tekst een score:
[Totaal: 6 Gemiddeld: 4.7]
Deel deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *