Beste gitaar koptelefoons (met- en zonder ingebouwde versterker)

Koptelefoon gitaar

Op zoek naar een koptelefoon voor je gitaarversterker? Niet ieder moment van de dag is geschikt om op volle volume op je elektrische gitaar te oefenen. Toch is het goed mogelijk dat je ook in de avond of nacht wilt spelen. Je buren zullen er niet blij mee zijn als je in dat geval via je versterker speelt. Een oplossing hiervoor is een koptelefoon. Zo kun je alsnog via je versterker spelen zonder hierbij voor geluidsoverlast te zorgen voor huisgenoten of buren. Hieronder laten we je een aantal van de beste koptelefoons voor de gitaar van dit moment zien. 

 

Hoe kun je zonder overlast gitaar spelen op je versterker? 

Als je niet voor geluidsoverlast wilt zorgen terwijl je op je versterker speelt, heb je twee opties tot je beschikking. Ten eerste zijn de meeste moderne versterkers voorzien van een ingang voor een koptelefoon. Hierbij zoek je een hoofdtelefoon voor je gitaarversterker die het originele geluid van je amp zo goed mogelijk nabootst.  

 

Hoofdtelefoon versterkers 

Een andere optie waar je voor kunt kiezen zijn de hoofdtelefoon gitaarversterkers. Hierbij heb je twee opties: een hoofdtelefoon versterker of een mini amp. Overigens behoren deze twee vaak samen tot de categorie hoofdtelefoon versterkers bij diverse webshops. Een hoofdtelefoon versterker is in feite een koptelefoon die je rechtstreeks in je gitaar plugt. Vaak zijn bij dit soort gadgets meerdere effecten mogelijk. Zo kun je clean spelen, maar ook vuigere geluiden zijn een optie. 

 

Mini amp hoofdtelefoon versterker 

De mini amp plug je in je gitaar, waarna je jouw hoofdtelefoon aansluit op deze kleine versterker. Het leuke aan deze hoofdtelefoon versterkers is dat ze vaak voorzien zijn van diverse effecten, bijvoorbeeld tremolo, reverb, delay en chorus. Ook deze optie is het overwegen waard. Je kunt zonder koptelefoon spelen, maar als je met hoofdtelefoon wilt spelen zul je dus nog wel een aparte koptelefoon moeten kopen. 

 

Top 5 beste koptelefoons voor je gitaar

Hieronder hebben we een tiental van de beste hoofdtelefoons voor je gitaar van nu voor je verzameld. Hierbij hebben we niet alleen gelet op de kwaliteit, maar we hebben ook opties gevonden voor ieder budget. Zo kan iedereen een passende koptelefoon voor een betaalbare prijs vinden. Deze hoofdtelefoons zijn in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet. 

Koptelefoon voor gitaar

1. Sennheiser HD 650 Open Back Professional Headphones

We beginnen meteen met één van de duurdere opties, maar dat doen we niet zonder reden. De Sennheiser HD 650 Open Back Professional Headphones is een geliefde optie onder professionals. Vaak wordt deze hoofdtelefoon in de studio gebruikt. Ook voor jouw gitaarversterker is dit een uitmuntende optie. Dankzij het natuurlijke stereobeeld wordt het geluid van je versterker goed weergegeven, zowel op harde als op zachte volumes.

Let hierbij wel op dat dit een open koptelefoon is en niet een gesloten variant. Bij gesloten hoofdtelefoons hoor je als buitenstaander zo goed als geen geluid. Bij open varianten is dit nog wel het geval. Je zult geen overlast bezorgen aan je buren met deze koptelefoon, maar eventueel kunnen je huisgenoten het geluid nog lichtjes horen. Desalniettemin is dit een formidabele aankoop voor iedereen die serieus met muziek aan de slag wil gaan. 

 

2. Audio-Technica ATH-M50X

Een iets goedkopere optie, maar nog steeds met een prijskaartje van boven de 100 euro, is deze Audio-Technica ATH-M50X. Audio-Technica heeft door de jaren heen een goede naam vergaard als het gaat om koptelefoons die ook voor gitaarversterkers gebruikt kunnen worden. Ondanks de wat goedkopere prijs, levert deze hoofdtelefoon alsnog geluiden van studiokwaliteit. Vooral de bas is lekker stevig. De oorschelpen kunnen gedraaid worden, zodat je ze op een zo comfortabel mogelijke manier kunt dragen. Op duurdere modellen van Audio-Technica kun je gebruik maken van Bluetooth, maar dat is bij dit model nog geen optie. 

 

3. Yamaha HPH-MT7 Studio Monitor

Deze Yamaha HPH-MT7 Studio Monitor kun je eigenlijk zien als de nieuwe versie van de Yamaha NS10, een populaire hoofdtelefoon die alweer een tijdje niet meer gemaakt wordt. Bij veel andere modellen merk je dat de koptelefoon kleuring geeft aan het geluid. Dat doet deze hoofdtelefoon niet.

Het natuurlijke geluid van je versterker wordt gedetailleerd weergegeven. De gesloten klankkast voorkomt geluidsoverlast en bovendien zorgen de oorschelpen voor maximaal draagcomfort. Dankzij het flinke frequentiebereik van 15 Hz tot 25 kHz worden zowel hoge als lage volumes zo accuraat mogelijk weergegeven en wordt het geluid niet vervormd.  

 

4. AKG K240 Studio Koptelefoon

Deze AKG K240 Studio Koptelefoon behoort tot de goedkopere opties die alsnog kwaliteit leveren. Als je op zoek bent naar een hoofdtelefoon die binnen jouw budget valt, is dit een prima optie. Deze koptelefoon is voorzien van een semi-open klankkast, dus geheel geluidloos is het niet. Alsnog zul je geen overlast bezorgen. Deze hoofdtelefoon valt op door het grote dynamische bereik in combinatie met gedetailleerd geluid. Zowel de bas als de hoge tonen komen goed tot hun recht. 

 

5. Sony MDR-ZX110AP

Alhoewel de hierboven genoemde AKG K240 koptelefoon als budgetoptie bestempeld werd, kost deze hoofdtelefoon al gauw tussen de 60 en 70 euro. Het kan zijn dat je budget nog net wat krapper is. In dat geval kies je voor deze Sony MDR-ZX110AP on-ear koptelefoon. Technisch kunnen we deze headset niet bestempelen als een koptelefoon die geschikt is voor gebruik in de studio, maar alsnog kan deze hoofdtelefoon prima op je versterker aangesloten worden. Deze gadget is voorzien van prima drivers, waardoor het natuurlijke geluid van je versterker goed wordt weergegeven. 

 

Top 5 beste hoofdtelefoon met ingebouwde versterkers

Naast dat je kunt kiezen voor koptelefoons die je aansluit op je versterker, zijn er tegenwoordig ook hoofdtelefoon versterkers. Deze koptelefoons plug je direct in je instrument in. Hieronder zetten we een aantal van de toppers van dit moment voor je op een rij. Wederom staan deze producten in willekeurige volgorde weergegeven. 

 

1. Vox VGH AC30

De Vox VGH AC30 is de eerste hoofdtelefoon versterker van dit merk. Het mooie aan deze versterker is dat het product de vorm heeft van een koptelefoon. Je hoeft deze dus niet apart aan te schaffen. Het mooie aan dit product is dat je hem zowel als gewone koptelefoon als een versterker gebruiken. De Vox VGH AC30 is voorzien van effecten zoals chorus, reverb en delay. Zoek je een koptelefoon voor je basversterker, dan is de Vox VGH Bass een goede optie uit deze serie. 

 

2. Boss Waza-Air Wireless Personal Guitar Amplification System

Deze Boss Waza-Air Wireless Personal Guitar Amplification System is flink geprijst en dus niet bepaald een budget optie, maar deze koptelefoon versterker maakt zijn hoge prijs meer dan waar. Dit product behoort tot de crème de la crème op het gebied van hoofdtelefoon versterkers. Van clean tot overdrive, alles wordt in detail weergegeven.

Je hebt hierbij de keuze uit vijf versterkertypes en maar liefst 50 verschillende effecten. Daarnaast zijn er zes geheugenplekken beschikbaar waarop je jouw favoriete geluiden kunt opslaan. Zo vind je snel de klanken terug die je prefereert. Dit is een draadloze hoofdtelefoon versterker die gebruik maakt van Bluetooth om verbinding te maken met de plug-in. De gemiddelde speeltijd bedraagt 5 uur. 

Gitaar koptelefoon

3. Blackstar amPlug 2 FLY

Een andere topper en populaire keuze van dit moment is deze Blackstar amPlug 2 FLY. Deze hoofdtelefoon versterker voorkomt dat je ooit nog geluidsoverlast zal bezorgen. Door zijn compacte formaat heb je bovendien meer bewegingsruimte, en kun je spelen waar en wanneer jij dat wilt. Bovendien zorgt het kleine formaat ervoor dat deze koptelefoon versterker zelfs in je broekzak past.

Als je inspiratie hebt, kun je nu waar je ook bent spelen op je elektrische gitaar. Je hebt de keuze uit kanalen zoals clean, crunch en lead playing. Tevens heb je meerdere effecten tot je beschikking zoals chorus, delay en reverb. Je kunt deze koptelefoon versterker laten klinken als een Amerikaanse versterker of als een Britse versterker. Dankzij de vele opties is dit een interessant alternatief voor veel gitaarspelers. 

 

4. Vox amPlug 2 AC30

Naast een pure versterker in de vorm van een hoofdtelefoon, kun je bij Vox ook terecht voor deze standaard koptelefoon versterker. Deze Vox amPlug 2 AC30 kost bij de meeste webwinkels gemiddeld tussen de 50 en 60 euro en is qua budget dus prima te doen. Plug hem in, sluit je koptelefoon erop aan en je kunt helemaal los gaan.

De Vox AC30 is een populaire versterker waar nog altijd veel gitaarspelers voor kiezen. Het mooie aan deze koptelefoon versterker is het feit dat het zelfs in deze compacte vorm het karakteristieke geluid van deze amp weet te behouden. Qua tonen is alles mogelijk, van clean tot aan een fijne crunch. Daarnaast heb je de keuze uit effecten zoals tremolo, chorus, delay en reverb.  

 

5. Vox amPlug 2 Classic Rock

Ben je groot fan van de Classic Rock sounds? Dan is deze Vox amPlug 2 Classic Rock iets voor jou. Deze hoofdtelefoon versterker bevat alle klassieke rockgeluiden in compacte vorm. Dit product bootst die heerlijke high gain Britse versterkergeluiden na. De smaakvolle crunch geluiden worden gecombineerd met een fijne mid-boost. Daarnaast kun je gebruik maken van effecten zoals reverb, delay en chorus. Via de AUX-ingang kun je jouw CD-speler, MP3-speler, smartphone of tablet aansluiten.  

Geef deze tekst een score:
[Totaal: 22 Gemiddeld: 4.8]
Deel deze pagina