Beste online gitaarlessen kinderen


Meisje gitaarles

Er zijn veel aanbieders van gitaarlessen voor kinderen, maar wat zijn de voordelen van online lessen? En welke aanbieder is het beste voor kinderen? Hieronder vertel ik mijn ervaring met kinderen online leren gitaarspelen.

Waarom online lessen?

Tegenwoordig nemen de meeste mensen die gitaar willen leren spelen online lessen. Dat dit zo populair is komt door het verschil in prijs; voor een gitaarles ben je al snel een paar tientjes per les kwijt, terwijl een online gitaarles minder dan 100 euro (eenmalig) kost. Daarnaast kunnen kinderen online gitaarlessen in hun eigen tempo doen en krijgen zij les van de beste leraren.

Wat leren kinderen

Tijdens online gitaarlessen leren kinderen als eerste enkele basis akkoorden, waarna zij al wat simpele nummers leren spelen. Het voordeel van deze akkoorden is dat je er maar een aantal hoeft te leren om honderden nummers te kunnen spelen. Voor kinderen moet het ook wel leuk blijven natuurlijk, daarom is dit een betere aanpak dan beginnen met noten lezen.

Welke lessen zijn geschikt voor kinderen?

Kind leert gitaar spelen

Niet elke online gitaarles is automatisch geschikt voor kinderen, omdat het belangrijk is dat de lesstof zo simpel mogelijk wordt uitgelegd.

De online gitaarles voor kinderen welke volgens ons de beste uitleg voor kinderen geeft is de les van Koen Snoek. Koen is zelf opgeleid door de gitaristen van de 3JS, en speelt regelmatig live. De lessen zijn voor zowel kind als volwassene goed te begrijpen, en er zit een goede opbouw van moeilijkheidsgraad in de lesstof.

Klik hier om naar de gitaarles van Koen Snoek te gaan.

Of lees hier onze vergelijking van online gitaarcursussen.

Koen geeft op een goede manier uitleg en bouwt het niveau geleidelijk op. Kinderen hebben veel plezier in deze lessen doordat ze de eerste uren een paar akkoorden leren en dan al simpele nummers kunnen spelen.

Gratis gitaarlessen op Youtube

Het lijkt slim om je kind via gratis lessen op Youtube gitaar te leren spelen, maar in de praktijk werkt dit niet. Dit komt vooral omdat de lessen vaak incompleet zijn. Leert je kind verkeerde manieren van spelen aan, dan kost het later veel tijd om dit weer te corrigeren. Het is daarom beter om het gelijk op de juiste manier aan te leren.

Kind leren gitaar spelen

Leren in je eigen tempo

Het makkelijkste aan online gitaarlessen is dat je kunt leren in je eigen tempo. Je kunt op elk moment de video pauzeren of terugspoelen. Ken je de basis al dan kun je simpelweg wat lessen overslaan. Online gitaarlessen voor kinderen zijn dus niet alleen veel goedkoper met betere docenten, je hebt ook nog eens de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je leert.

Geef deze tekst een score:
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *