Online piano leren spelen volwassenen


Vrouw leert piano spelen

Het volgen van online pianoles heeft veel voordelen ten opzichte van een fysieke les. Allereerst ben je niet afhankelijk van de piano instructeur welke toevallig in de buurt woont, je kunt zelf kiezen welke cursus je volgt. Zo weet je zeker dat je een cursus volgt van een goede docent.

Op elk moment kun je een online pianocursus pauzeren of terugspoelen, om nog even te kijken of je het snapt of als de les te snel gaat.

Piano spelen wanneer je er zelf zin in hebt!

Misschien wel het grootste voordeel van online muzieklessen is dat je zelf kunt bepalen wanneer je een les volgt. Je zit dus niet meer vast aan vaste tijden. Sla je een dag over dan is er niets aan de hand, maar andersom kun je ook meerdere lessen op een dag volgen als je er zin in hebt.

 

Veel goedkoper

Online pianolessen zijn veel goedkoper, dit komt omdat een online cursus slechts 1 keer de les hoeft te geven zodat iedereen hem kan zien. Een offline pianoles is duur, waarbij je voor een privéles al snel enkele tientjes per uur betaald. Online lessen kosten eenmaal een paar tientjes, en dan heb je levenslang toegang tot het lesmateriaal.

De beste online cursus voor volwassenen

Er zijn verschillende online pianolessen te vinden, maar sommige cursussen slaan belangrijke onderdelen over. De cursus van Elize van den Berg is heel compleet, met een goede opbouw in de lessen, waardoor deze zeer geschikt is voor beginners. Eliza is een ervaren pianiste en instructrice en geeft op een rustige manier uitleg.

Deze cursus begint met uitleg over je houding achter de piano, en hoe je je handen gebruikt. Vrijwel elke les leer je wel een nieuwe liedje, wat de lessen interessant maakt om te volgen.

Heb je ooit al piano gespeeld, en wil je het weer oppakken? Je kunt de basisvideo’s makkelijk doorspoelen of overslaan om gelijk te beginnen bij de video welke op jouw niveau is.

Ideaal is dat je deze cursus niet alleen op een computer, maar ook op een telefoon of tablet kunt afspelen. Zo kun je de telefoon of tablet op of naast de piano zetten tijdens het online piano leren spelen. Je betaald voor de cursus eenmalig en hebt dan levenslang toegang. Op vragen krijg je van Elize altijd binnen 24 uur antwoord. Daarnaast krijg je toegang tot de besloten Facebook groep waar leden van de cursus informatie delen en elkaars voortgang kunnen volgen.

Klik hier voor meer informatie over de cursus van Elize

Tijdens deze cursus leer je meer dan 20 nummers te spelen, een aantal daarvan zijn:

Piano oefenen

Tips om beter en sneller piano te spelen

Als je een online cursus gaat volgen is het belangrijk dat je niet te lang achter elkaar gaat oefenen. Het is beter om elke dag een uur te oefenen dan eens per week 7 uur achter elkaar. Na een bepaalde tijd neem je minder informatie op en ga je meer fouten maken, wat frustrerend werkt. Daarnaast leer je dus langzamer door veel uur achter elkaar te oefenen. Voor kinderen is het slim om losse sessies van ongeveer 10 minuten te doen, om het leuk te houden.

Het is belangrijk om piano spelen gelijk goed aan te leren. In een online pianoles leer je meteen de juiste vingers te gebruiken en een goede houding aan te nemen. Het is moeilijk om na een paar jaar nog je vingerstand aan te passen omdat het verkeerd is aangeleerd, daarom is het beter het gelijk op de juiste manier aan te leren.

Door veel en regelmatig te oefenen leer je nieuwe nummers heel snel. Laat je weken tijd tussen elke oefensessie zitten, dan vergeet je al deels de vorige les. Omdat het spelen een automatisme moet worden, moet je wel regelmatig oefenen. In het begin denk je nog na bij elke toets welke je indrukt, maar na verloop van tijd kun je een nummer spelen zonder erbij na te denken.

Blijf een nummer welke je kunt enige tijd oefenen voor je naar een nieuwe nummer overstapt. Begin dus niet meteen aan een nieuw nummer wanneer je je huidige nummer één keer correct gespeeld hebt.

Dit is waarom akkoorden leren leuk is

Door piano te leren spelen met akkoorden, hoef je geen maanden te besteden aan het leren lezen van noten. Door een paar simpele akkoorden te leren kun je al na 2 uur les een simpel nummer spelen. Vervolgens leer je steeds moeilijkere akkoorden waardoor je ook steeds meer nummers kunt spelen. Heb je eenmaal de basisakkoorden onder de knie, dan kun je op internet de akkoorden van je favoriete nummer opzoeken en beginnen met oefenen om deze onder de knie te krijgen. Zo kost een nieuw nummer leren geen weken maar dagen. Ook is het een fijne manier om te leren, omdat je constant vooruitgang ziet, wat erg motiverend werkt.

Geef deze tekst een score:
[Totaal: 6 Gemiddeld: 4.8]
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *