{"id":53,"date":"2015-03-15T14:22:32","date_gmt":"2015-03-15T14:22:32","guid":{"rendered":"https:\/\/instrumentpassie.nl\/?p=53"},"modified":"2019-09-19T07:46:46","modified_gmt":"2019-09-19T07:46:46","slug":"verschillende-soorten-gitaren","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/instrumentpassie.nl\/verschillende-soorten-gitaren\/","title":{"rendered":"Verschillende soorten gitaren"},"content":{"rendered":"

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten gitaren. Wil je gitaarles nemen dan kun je het beste op een akoestische of elektrische gitaar beginnen, bekijk hier verschillende online cursussen die ik voor je heb vergeleken.<\/a><\/p>\n

Akoestische gitaren en elektrische gitaren<\/h2>\n

Een akoestische gitaar heeft een klankkast. Deze klankkast functioneert als resonator. De luchtbeweging in de klankkast van een akoestische gitaar versterkt het geluid dat door de snaren geproduceerd wordt en vergroot zo het geluidsniveau.
\nEen elektrische gitaar heeft meestal geen klankkast. Dit betekent dat het geluid van een elektrische gitaar wordt geproduceerd door een luidspreker. Een elektrische gitaar is uitgerust met stalen snaren. De trillingen van deze snaren worden geregistreerd door elektromagnetische magneten en spoelen. Door de onderbrekingen van het magneetveld ontstaat elektrische stroom. Deze stroom wordt via een kabel van de elektrische gitaar naar een versterker geleid. De versterker zet dit elektrisch signaal om in een hoorbaar geluid. Met een elektrische gitaar kan de muzikant heel specifieke geluidseffecten cre\u00ebren. Dit is ook \u00e9\u00e9n van de belangrijkste redenen van het succes van de elektrische gitaar. Met een elektrische gitaar kan je bijvoorbeeld een snaar langer laten trillen (sustain). Deze techniek wordt frequent door veel muzikanten gebruikt. Op een elektrische gitaar wordt vaak ook een vibratosysteem (of tremelo) gemonteerd. Met dit systeem kan de muzikant een trillerende klank genereren door de spanning in de snaren te veranderen.
\n