Eerste gratis gitaarles voor beginners

Dit is een gitaarles welke voor beginners zijn, hierbij leer je de ‘echte basic’ dingen van het gitaarspelen, zoals hoe je de snaren moet aanslaan en hoe je een plectrum het beste vast kunt houden.

Vasthouden plectrum

Zorg dat je de plectrum tussen 2 vingers vasthoud, tussen de duim en de wijsvinger. Veel beginners maken de fout om de plectrum met die vingers vast te houden, doe het direct met 2 vingers en het bespaard je later veel tijd om het alsnog met 2 te leren.

Snaren aanslaan

Probeer eerst eens alle snaren aan te slaan om te kijken hoe het aanvoelt. Met je linkerhand pak je de gitaarhals en bij het indrukken van de snaar tegen de fret zul je toch een zekere kracht moet zetten om de snaar tegen de gitaar aan te houden. Veel beginners zullen erg pijn aan hun handen krijgen na enkele tijd gitaarspelen, neem dan pauze en ga een ander moment verder. Het duurt enkele weken voor je vingertoppen iets dikker worden en je geen last meer hebt van het snijden van de snaren in je vingertoppen.

Als je de vinger op de fret zelf zet krijg je een heel dof klankgeluid. Ook als je de vinger te ver van de fret afzet krijg je geen mooie geluid. Probeer je vinger altijd zo dicht mogelijk bij de fret te houden, maar niet erop. Probeer nu gewoon eens alle vakjes één voor één vast te pakken en een keer alle snaren aan te slaan, zodat je de gitaar langzaam aan leer kennen en je de verschillende klanken hoort.

Een geslaagde eerste les en wil je nu verder? Bekijk dan ons artikel over online gitaar leren spelen.

 

Geef deze tekst een score:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
Deel deze pagina:
By | 2015-10-20T08:44:40+00:00 August 20th, 2015|Video's|0 Comments

About the Author:

Via instrumentpassie.nl probeer ik zowel beginnende als gevorderde gitaarspelers van een zo'n goed mogelijk advies te voorzien. Verder is het een doel om zoveel mogelijk gratis lesmateriaal beschikbaar te maken en een goede vergelijking te geven van de betaalde aanbieders van online gitaarlessen.

Leave A Comment